Leszek Posted December 30, 2022 Share Posted December 30, 2022 1. Proponuje dodanie mechanizmu który pokazywałby najaktywniejsze osoby na czatboxie z największą ilością wpisów 😄 (później z takimi statystykami można sprawdzić czy ktoś zrobił konto pod podanie czy osoby rekturujące na jakieś stanowiska forum/serwerów są aktywne bądź też nie ) 2.Dodanie nowych tematów w działach serwerów podbijających statysyki , przykładowy temat Zagłosuj na serwer (link do głosowania na serwer) i wzamian zdobądź jeden punkt reputacji , pamiętaj że głos na serwer możesz oddać raz na 24h, gdy zagłosujesz napisz pod tematem "gotowe" a wzamian otrzymasz punkt reputacji oszukiwanie w tym temacie będą karane warnami na forum (statystyki serwerowe będą szły w górę, reputacja i aktywność na forum również, same plusy) 3. Możliwość oznaczania wszystkich grup społecznych na forum(@użytkownik @Bywalec @Admin[ZM] , można ich użyć przy jakichś konkursach losowaniach giveawayeach albo przy nawet podstawowych ważnych rzeczach np. ustalenie regulaminu jakiegoś serwera , takie zachowanie sprawi że , ważne treści bedą miała większe wyświetlenia na forum 4. Dodanie specjalnego panelu w działach serwerowych który przedstawia całą administracje serwera bądź jakiejś grupy, Przykład Administracja serwera Zombie Plague : Właściciel - @ Przemas (dane kontaktowe) Opiekun - Brak Adminowie serwera - @ DeeD (dane kontaktowe z adminem) Lite Adminowie - brak (Podpunkt nr 5) 5.Dodanie nowych rang forumowych i serwerowych np (Multi admin , Unban team , Moderator Chatboxu (aby zawsze była na nim kultura i odpowiednie zachowanie) Wprowadzanie testowych adminów serwera i stałych np. Lite Admin , Admin te dwie grupy będą różniły się tym że Lite Admin będzie tylko próbnym adminem na jakiś okres będzie posiadał mniej flag i żeby złożyć podanie na Admina serwerowego trzeba najpierw złożyć podanie na Lite admina i zdać okres próbny (taka propozycja że lite adminami mogli by zostawiać osoby non steamowe który miały by tylko podstawowe flagi na kicka i inne mniej poważne rzeczy Gdyby takie coś weszło w życie można dodać takie grupy do podpunktu czwartego moich propozycji i rozwijać to wszystko cały czas) To na tyle moich Propozycji odnośnie forum i serwerów Proszę o szeroką dyskusje i wypowiadanie się na temat tych propozycji w odpowiedziach 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daryl Posted December 30, 2022 Share Posted December 30, 2022 (edited) 1. statystyki chatboxa można dodać ale jedynie informacyjnie niektórzy nie mają czasu na pisanie na czatboxie a są aktywni pod postami czyli statystyki czatboxa lecą w niepamięć i nie są miarodajne. Jestem na NIE. 2. to było by git, bo podbijanie serwera na CSSETI coś niby daje. 3. Jestem również na NIE, odbędzie się taki spam na forum że każdy wyjdzie lub w ogóle nie będzie się chciał zarejestrować. na moje takie uprawnienia jedynie powinien mieć redaktor. 4. Również na NIE ponieważ kontakt powinien być jedynie do najważniejszych osób takich jak Właściciel/Opiekun Ewentualnie technik jak taki występuje, Reszta informacja kontaktowa jest nie potrzebna bo aby administratorzy zareagowali jest forum a nie wiadomości prywatne. 5. Tak i nie. Wprowadzenie za dużo rang na serwer nic nie wniesie a jedynie skomplikuje, jak ktoś dostaje administratora to albo się wywiąże albo nie, nie potrzebne są rangi pokroju litle a będą jedynie chaotyczne dla właściciela jak i graczy. Co do reszty multi admin, czy unban team jestem na tak ponieważ osoba odpowiedzialna za unbany nie powinna się spoufalać z innymi osobami, a wiadomo jak jest czasami koleżeństwo 😉 tyle ode mnie. Edited December 30, 2022 by Daryl Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeeD Posted December 30, 2022 Share Posted December 30, 2022 1.Jestem za,fajnie by było aby to było umieszczone np.pod shoutboxem i np top3/5 os z najwieksza iloscia wpisów. 2.Głosowanie na serwery git ale nie w dziale danego serwera. 3.Jestem za,chodzi tu zarówno podczas konkursów/zgłoszeń/podań itp. 4.Jestem na nie , według mnie zbędne natomiast można wprowadzić zamiennik jako plugin /kontakt na serwerze z kontaktem do całej administracji serwera. 5.Ogólnie git poza rangami typu "litle admin,testowy itp".Zbędne rangi w szczególności jakiekolwiek uprawnienia dla dminów z ns. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts